Din mașină : Mănăstirea Sinaia

duminică, 26 iunie 2022

Mănăstirea Sinaia

   


  Este o mănăstire de călugări, cu hramul "Sfânta Treime". Spătarul Mihail Cantacuzino a ridicat între anii 1690-1695 o biserică având hramul "Adormirea Maicii Domnului" (numită astăzi "biserica veche" sau "biserica mică") şi un patrulater înconjurător de chilii, în formă de cetate, cu dimensiunile 30/40 m, cu ziduri groase şi înalte, în care se încadrează şi paraclisul Schimbarea la Faţă. Partea "nouă" a mănăstirii a fost ridicată între anii 1843-1846, şi cuprinde două corpuri de chilii şi Biserica mare. Este construită în prelungirea părții vechi a mănăstirii, şi formează un patrulater de aproximativ două ori mai mare decât cetatea veche. Biserica a fost electrificată în 1906. 

      În curtea veche a Mănăstirii Sinaia, se află cavoul celui care în perioada Primului Război Mondial a fost prim-ministru și care a avut un important rol în unirea Țărilor Române, imediat după război: Take Ionescu.

                           Biserica nouă















                       Biserica veche   














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Meteora - Mănăstirea Varlaam

          Complexul Meteora cuprinde șase mănăstiri construite pe piloni din piatră naturală. Mănăstirea Varlaam este a doua mănăstire ca mă...